Agenda


Alle workshops zijn ook geschikt om als teamtraining aan te bieden.  En wil je als vrienden of vriendinnengroep iets origineels aan elkaar aanbieden, dan is een workshop zeker aan te raden. Met lucht en humor raken we een serieuze onderlaag.

9 maart 2019: ‘Van Tekst naar Spel’


"Waar gaat het eigenlijk over?"

Als amateur toneelspeler denk je vaak: als ik mijn tekst maar ken. Tekst, timing, mise en scene; dat zijn al veel dingen om tegelijkertijd aan te denken. Op zich al een hele prestatie als dat goed gaat.

Toch gaat er aan je spel nog iets heel anders en belangrijks vooraf namelijk; het onderzoek naar de betekenis van de tekst, de bedoeling van je personages. Wanneer je weet wie je bent op toneel en waarom je iets zegt dan weet je ook beter op welke manier je de tekst kunt spelen. Zodat die klinkt alsof het net bedacht is en je personage echt tot leven komt.

Wil je ook weten op welke manier je zelf met een tekst aan de slag kunt gaan om meer diepte te kunnen geven aan je personage? In deze workshop krijg je middelen aangereikt om bestaande teksten op verschillende manieren te interpreteren. Je ervaart wat er allemaal verborgen kan liggen in een tekst en hoe je de betekenis zichtbaar kunt maken in je spel.

Wanneer?
Zaterdag 9 maart 2019 van 10.00 tot 16.00 uur

Waar?
Teatro da Graça Goudse Straatweg 2 te Oudewater.

Wie zijn de docenten?
De workshop wordt verzorgd door Nelleke den Boer en Joke van Diest. Nelleke heeft de Schrijversvakschool in Amsterdam afgerond en is sinds 2016 stadsdichter van Oudewater. Zij heeft o.a. de theaterstukken ‘Victor Charlie Charlie’ en ‘Snoei’ geschreven. Beiden zijn succesvol uitgevoerd in Teatro da Graça. Joke heeft de opleiding voor docent drama aan de HKU afgerond en heeft o.a. de beiden stukken van Nelleke geregisseerd. Haar laatste project was Jesus Christ Superstar Oudewater. 

Kosten?
De workshop wordt je aangeboden voor € 75,- inclusief BTW, koffie, thee met wat lekkers en na afloop een drankje. Lunch graag zelf meenemen.

Meer informatie en aanmelden?
Nelleke den Boer: nellekedenboer@planet.nl