Coaching Training
Teamtraining

 


 

Coaching / Training

Af en toe zijn er  momenten in je leven, waarin het fijn is dat iemand een paar stappen met je meeloopt. Ik loop, soms letterlijk als wandelcoach, graag met je mee.

Thema´s
Je vraagt je bijvoorbeeld af:

 • Welke kwaliteiten heb ik en waar gebruik ik ze?
 • Hoe kan ik mijzelf met vertrouwen presenteren?
 • Past wat ik doe bij wie ik ben?
 • Hoe communiceer ik effectief en met zelfvertrouwen?
 • Hoe kan ik beter omgaan met anderen?
 • Wat kan ik doen om ´nee´ te zeggen?
 • Hoe blijf ik succesvol functioneren in stressvolle situaties?
 • Hoe houd ik werkplezier in mijn steeds meer eisen stellende functie?

 Methoden en middelen die ik graag gebruik zijn:

 • Wandelcoaching
 • Kernkwaliteiten
 • TA (Transactionele Analyse)
 • RET (Rationele Emotieve Training)
 • Taal van het Lichaam
 • Voice Dialogue
 • Verbindende communicatie
 • Verhalen vertellen

Werkwijze

Tijdens de intake bepaal jij wat jouw einddoel wordt. We spreken af hoe veel bijeenkomsten jij nodig hebt. Mijn ervaring is dat 5 tot 10 bijeenkomsten doorgaans voldoende is. 

In geval van een zakelijk traject zijn evaluatiemomenten met je leidinggevende van toegevoegde waarde.

We kijken tijdens het coachtraject naar jou als compleet persoon. Dat betekent dat we werken met jouw  drijfveren, je manier van omgaan met anderen, wat je gedachten en gevoelens zijn en hoe jij je lichamelijk voelt.

Ik stimuleer je tot actie. Daardoor wordt jouw einddoel en de route daar naar toe zichtbaar en concreet. Af en toe krijg je een opdracht mee, zodat je uitgedaagd wordt om aan je doel te werken.

 


 

Training

In trainingen werk je naast het verkrijgen aan inzicht ook aan het onder de knie krijgen van vaardigheden. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van oefenen met elkaar, eventueel met behulp van een trainingsacteur en praktijkopdrachten.

Een training kan een zinvol vervolg zijn op een coachingstraject.

Trainingen die ik aanbied zijn bijvoorbeeld:

 • Krachtige gespreksvaardigheden
 • Feedback geven en ontvangen
 • Verbindend communiceren
 • Presenteren met Plezier

 


 

Teamtraining

Teamtraining ‘Wie bestuurt mijn brein?’ De training die langer bij je blijft dan dat ie duurt.

Conny Groeneveld en ik werken met teams en maken daarbij gebruik van breinkennis. De kern van onze trainingen is altijd het optimaliseren van persoonlijk leiderschap in relatie tot de bedoeling van je werk en in relatie tot anderen.
Dit doen wij door middel van ons programma ‘Wie bestuurt mijn brein?’, dat wij zelf hebben ontwikkeld. Het programma bevat praktische en inzicht gevende oefeningen, onderbouwd met wetenschappelijke breinkennis.

Inhoud training:

 • Werking menselijk brein;
 • Breinvriendelijk omgaan met jezelf en anderen;
 • Breineffect kennen van doen, denken en voelen;
 • Ontwikkelen van een groeimindset;
 • Gebruiken van Groeitaal
  “Van wenselijk naar menselijk”;
 • Werken met onze tool ‘LeerBeheer’.

Voor teams die:

 • Zelfsturend worden;
 • Eigenaarschap willen vergroten;
 • In conflict zijn;
 • Een interne of externe crisis doormaken;
 • Een compliment verdienen.

Groeneveld & Van Diest biedt trainingen aan die passen bij jouw team. Wil je er eens vrijblijvend over praten?
info@groeneveldenvandiest.nl

De training ‘Wie bestuurt mijn brein?’ is geschikt voor elk team, in elke branche en duurt 3 dagdelen van 3 uur. Naar wens kan dit aangepast worden. De studiebelasting is 2 uur per dagdeel. De training wordt afgesloten met een certificaat.

Is je team toe aan een ontwikkelstap?: Groei, als je kiest voor Groeneveld en van Diest.