Livia

Livia; de vrouw van Augustus, de eerste keizer van Rome, werd in de geschiedschrijving als eerste first lady altijd neergezet als gewiekste intrigante en machtswellustige gifmengster, die geen misdaad schuwde om haar zoons in het zadel te helpen. Uit onderzoek blijkt dat het beeld van haar wat genuanceerder is. Ze was even intelligent en zelfstandig als zorgzaam en ingetogen. Mooie karakteristieken.

Galerij van Sterke Vrouwen

Het levensverhaal van Livia raakt me. Tijdens mijn opleiding tot dramadocent heb ik onderzoek gedaan naar de beïnvloeding van hoe je overkomt als acteur op het publiek. Het is steeds de rode draad in mijn werk; hoe kom je over op anderen, hoe wil je overkomen en hoe maak je contact.

Daarom als ode aan de vrouw een Galerij van Krachtige Vrouwen.
Heb je een suggestie of verzoek, laat het me gerust weten.

Monique Vollering †

Camille Claudel †

Katharina von Bora †

Karin Bloemen

Mariken van Nimwegen