Nieuw jaar, nieuw begin. Wat vind jij belangrijk in je werk?

2019 is begonnen en het begin van het nieuwe jaar is voor mij een moment om te bezinnen op de vraag waar ik plezier en voldoening vandaan haal uit mijn werk. Ben ik nog op de juiste weg en in hoeverre lukt het me om mijn waarden het kompas te laten zijn? In 2017 heb ik mijn waarden die belangrijk zijn voor mij in het (werkzame) leven geëvalueerd. Ik kwam toen tot de conclusie dat ik onvoldoende keuzes maakte die recht deden aan de zaken die ik belangrijk vind en die mij voldoening geven.

Wat vind jij belangrijk in je werk?

In 2018 lukte het me vaker en beter om keuzes te maken die wel bij mijn waarden pasten. Zo heb ik niet automatisch ‘ja’ gezegd wanneer ik gevraagd werd om een training te verzorgen. Ik nam de ruimte om een afweging te maken; past dit in mijn agenda, heb ik voldoende vinger in de pap om de klus vorm te geven, komen mijn kwaliteiten tot zijn recht, kan ik mijn kennis en ervaring kwijt, word ik gevraagd vanuit vertrouwen in mij en mijn competenties, in hoeverre draagt de opdracht bij aan mijn ontwikkeling en aan de ontwikkeling van anderen, kan deze opdracht ook met iemand samen, wat inspireert me in de opdracht?  Deze vragen linken aan mijn kernwaarden zoals, vrijheid, ontwikkeling, samen, plezier, deskundigheid, onafhankelijkheid, inspireren en geïnspireerd worden.

Voor 2019 heb ik me voorgenomen om deze manier van werken nog meer toe te passen. De leidende vraag daarbij voor mij is; ‘Wil ik werkelijk de gegeven tijd hier aan besteden?’

Wil je ook eens kijken naar wat jij belangrijk vindt in je (werkzame) leven en hoe je daar met een kleine stap dichterbij kunt komen? Ik heb je daar graag bij. Kijk hier wat ik op het gebied van coaching voor je kan betekenen en neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.